Virus Kencing Tikus?

Thursday, December 13, 2012 / Comments (0) / by Skinny Yash

Since Friday, FIL admitted to Serdang hospital. Suspect Virus Kencing Tikus! Takut tak? Hmm..Nasib tak teruk sangat, but masa we all hantar dia ke hospital actually dah quite teruk jugak. 5 Hari demam panas, then sejuk, then panas, then sejuk. Last-last check temperature (nasib i ada alat tu untuk bbt..hehe) 39 kau!! Tinggi tuuuuuu! Bole sampai ke otak kalau tak cepat-cepat! Bawak pegi hospital, terus masuk ICU. 2 hari jugak duduk situ.

Dasyat jugak virus kencing tikus ni! Dia effect buah pinggang kot! And now, my FIL have to do blood dialysis every alternate day sampai la diorang rasa buah pinggang tu dah okay. But as per the Doc pagi tadi, buah pinggang dah rosak sikit. So they need to check further. But dialysis ni memang temporary support la until further notice gitu.

Antara simptom Virus Kencing Tikus yang ada pada my FIL, demam sejuk and panas, mata merah, sakit sendi, cirit birit, sakit perut, sakit kepala. Ala-ala denggi la. But by blood test, they know wherther it is denggi ataupon tidak. 

So, for the time being I memang busy. Pagi hantar suami ke KTM, then pi hospital hantar makanan. Pastu amek MIL bawak balik rumah. Then tengahari I pi balik hospital sampai la petang sementara tunggu nak pick up suami pulang kat KTM. Then straight ke hospital lagi sekali. Sampai la habis waktu melawat. :)

So far, condition okay. Cuma after 2 days buat dialysis memang dia nampak lemah. Bermakna memang kena dialysis lagi lah! My time now has been fully occupied. Malam pukul 9 memang dah tidoq! That is the only sweet time I have. Tak pela. Bersusah-susah dahulu, bersenang-senang kemudian. :)

Hope FIL will recover as soon as possible. Dan diberikan kesihatan yang baik macam biasa. Amin. Tolong doakan my FIL cepat sembuh ye. So senang hati sikit nak pergi bercuti. huhu

P/S: Berat hati nak pi bercuti sebenarnya, but tiket bukan murah. InsyaAllah. Kita hanya mampu berdoa.

Photobucket

0 Pengkomen: