Firenze off we go!

Monday, May 26, 2014 / Comments (4) / by Skinny Yash

We reached Milan Centrale on time. Tapi sebab we are goin to Florence first, so we already bought our train ticket to Florence online pakai trenitalia website. Easy to use. There are promo ticket which cost you the lowest 50€ return for fast train which is Frecciarossa. But kata pon last minute plan, so we bought our fast train ticket 50€ per person for one-way journey! Tips beli tiket, sila beli awal-awal kalau nak murah! Pfft!

Train depart on time. So make sure you have enough time to catch the train from the arrival of the previous train. Macam kitorang tadi, berlari kot! Sebab we only have like less than 10minutes! Nasib all the platform dekat-dekat and ada clear sign. You can always ask the personnel inside the booth on every platform or check dekat tv info tu. Senang! ;)

So far, Alhamdulillah. Semua ok. If you buy the ticket online, print the ticket siap-siap. Bila train dah jalan nanti, ada conductor yang akan check and stamp your ticket. Ok! From Milan Centrale to Firenze S.M Novella took about 1 hour 45minutes. So, since laki aku book seat bukan sebelah-sebelah, maka aku sangap duduk dengan org lain! Hahaha Mengong!

Ok. Till then. Ciao!

Frecciarossa, Coach 10
11.35am, 25 May 2014

Train from Malpensa Airport to Milano Centrale

Monday, May 26, 2014 / Comments (0) / by Skinny Yash

Dari Malpensa Airport to Milan Central we bought a ticket online. Kalau beli on the spot pon bole incase u takut terlepas train or anything. But it's cheaper to buy it online. Normal one-way ticket is 12€, but if you buy a return ticket it will cost you only 18€ sorang! Tips nak beli tiket train, make sure ada extra 1.5hours after your arrival in malpensa Airport. We never know if our flight delay ke, bag lambat ke..at least you have some time to clean up or freshen up yourself sebelum continue your journey after a long flight! ;)

Train from Malpensa airport to Milan Centrale took us about 46minutes or so. Btw, bas pon ada from Airport to Milan Central. I think it's 16€ return per person. Nak naik kat mana semua ada signboard. Ikut je signboard tu! Senang! ;)

Ok. Till next update!

Ciao!

-Malpensa Express
Seat 17, 20
10.42am, 25.05.2014

Safely landed in Milano

Monday, May 26, 2014 / Comments (0) / by Skinny Yash

Alhamdulillah.

Safely arrived in Malpensa Airport, Milan! ;) It was a very last minutes planning! We just bought our ticket 2 days before! Hahaha Tips nak dapat ticket flight murah, try expedia.com. even at a last minute pon tiket super murah! Like to Milan you only pay for like RM2.6K with Qatar or Etihad. But in our case, different! I've been eyeing expedia for few days and aiming to buy the cheapest ticket online. Entah macamana, the night we wanted to buy all the ticket we wanted sold out! Rasa nak menangis occay! And we searching all over the internet, the cheapest to Milan is RM3.3k! Kau rasa bengang tak?! Big difference tuuuu! Sebab aku dah monyok bagai malam tu, Hubs terus beli Singapore Airlines flight since Qatar offer the cheaper at that time just by few hundreds, but he preffered that we board with SQ! And yes! Singapore Airlines never turns me down!

The last time i flew with SQ was 2010 to Sydney for a business trip! Boarded in Aibus 380 and a totally awesome flight throughout the journey! ;) I've felt the same way today! And the best thing is, this time with my dearly husband yang menjadi tunggak ekonomi aku selama ni! Hahahahaha

And the most great thing, aku tak bawak purse lansung! Tinggal kat Malaysia. The only thing i brought was kad pengenalan and maybankard which I just knew I couldnt use it because I didn't call the bank to activate for oversea use. Hahahahaha Bengang tahap gaban suamiku! Sebab aku tak bawak purse! I'm totally depends on him now. Buatnya dia tinggal aku kat sini, memang jadi gelandangan la aku! Hahahaha. I've learned from my previous experience, memang tak pernah pegang foreign money when traveling! Kau tunjuk je, laki ko bayar la! Hihihi senang! Takut kene ragut nanti!

Okla, will update again later! Ciao!

-Malpensa Airport
9.30am, 25 May 2014

Emosi

Sunday, May 11, 2014 / Comments (0) / by Skinny Yash

Lately, i started being sarcastic. Being someone who is not me. Hari-hari berfikir, sampai stress. To tell you the truth, I don't think a luxury vacay will satisfy me. I am just lost. Lost of everything.

Lost my appetite, lost my interest on something i used to love to do, lost my joke, lost my laugh, everything.

Since, I called my developer to know when we will get the house key. It has been almost 5 years. Minus a year i lived in Penang..but the rest...i'm here.(you know where am I) Hopeless tau tak. Lagi dekat dateline, lagi makin tak sabar dan marah jadinya. I just hope we can pack our bags and migrate. I regret of  coming back to KL. I should just stay.

It's hard for me  coz none of my close friends staying with their parents or in laws. In fact, my sil leave the house after she got married. There are big difference between live on ur own right after you got married and live on your own after 5 years you got married! Please say, you understand me.

Make it more worst because, i've been expecting to celebrate raya this year at my own house! And yet, i know this will not happen! My advice, pada yang belum kahwin..pikir masak-masak sebelum membuat sebarang keputusan. We never know what will happen in the next future.

Semoga awak tenang disana...

Friday, March 28, 2014 / Comments (1) / by Skinny Yash

Bismillahirrahmanirrahim..

Suratan atau kebetulan. Tanggal 26 amat bermakna bagi aku. Sebab aku lahir pada 26 September. Arwah Tok Nek ku meninggal juga pada tanggal yang sama dan bulan yang sama. Dan ada lagi insan-insan yang kukenali dijemput Illahi pada tanggal 26 juga.

Tanggal 26hb March 2014.

Kita kehilangan insan yang disayangi ramai. Tiada kata untuk diucap dan tiada airmata lagi untuk ditangisi.

Ami, Ami dah berjuang hingga ke nafas yang terakhir. Kami redha dengan pemergianmu. Kami tahu, awak lebih tenang dan berada ditempat yang indah sekarang. Berehatlah.  Kami disini doakan semoga Ami ditempatkan dikalangan orang-orang yang beriman. InsyaAllah, kami akan berusaha ketempat yang sama dan kita akan berjumpa di syurga. Amin.

Allah makbulkan doa kami.

Perjuangan Ami sudah selesai. Perjuangan kita didunia ini belum selesai. Betul kata orang, hargailah apa yang ada didepan mata kita sekarang, kerana kita tidak tahu sampai bila dia akan ada. Hidup mesti diteruskan. InsyaAllah.

Kekuatan hati

Wednesday, March 12, 2014 / Comments (0) / by Skinny Yash

Bismillahirrahmanirrahim...

Setiap kali menjejakkan kaki kat Hospital ni..hati jadi sayu. Teringat saat dapat berita yang aku berjaya pregnant masa 1st iui dulu. Serious. Tak dapat nak digambarkan perasaan tu. Called my husband because I wanted him to be the first one to know. Sambil cakap sambil nangis. Ko rasa suami ko faham tak?! Hahaha but that's the best moment so far.

Tapi, ada sesuatu yang sampai sekarang aku tak bole lupa. Saat aku keluar dari bilik Dokter setelah Dokter mengesahkan kemungkinan aku miscarriage. Sesaat aku keluar dari bilik Doctor, aku lemah. Aku fikir aku kuat. Tapi sebenarnya tidak. Aku menangis semahu-mahunya. Hanya Allah yang tahu betapa sedih, pilu, luluh jantung ni bila mendapat berita yang benda kau tunggu-tunggu selama 4tahun itu telah tiada. 2minggu aku jadi bukan diri aku yang sebenar. MasyaAllah. Takut dengan diri sendiri. Takut meroyan. Lama kelamaan, aku pasrah. Redha itu bukan rezeki kami lagi.

Dan disaat ini, aku keluar dari bilik Dokter dalam keadaan tersenyum. Hati? Hanya Allah yang tahu. Aku sedih. Sangat sedih ketika ini. Result iui kali ke 3 gagal. Untuk berlaku kuat dihadapan orang bukan perkara mudah. Gugur airmata sambil menunggu nombor dipanggil untuk pembayaran. Kali ni, aku nangis sendirian. Tiada bahu seperti yang dulu. Aku tak tau mana silapnya. Dokter, aku atau suami?

Ya Allah Ya Tuhanku. Begitu kuat dugaan Mu terhadapku Ya Allah. Aku pasrah dengan ketentuanMu, berila aku kekuatan untuk menerima ketentuanMu. Berilah kami kebahagiaan dunia dan akhirat. Sesungguhnya, Kau yang Maha Besar, Maha Mendengar dan Maha Mengasihani. Amin...